ZANIMA ME KO JE SUDIJA KOJI JE PUSTIO PANTIĆA: Evo kako je reagovao Kurti nakon nove mere bivšem policajcu

Novosti online

28. 12. 2022. u 13:02

TZV. kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da ga veoma zanima da sazna kako je doneta odluka da se mera bivšem policajcu Dejanu Pantiću promeni sa pritvora na kućni pritvor.

Foto: Profimedia

Kurti je izrazio neslaganje sa takvom odlukom Osnovnog suda u Prištini, rekavši da ga veoma zanima ko je tužilac koji je tražio izmenu mere pritvora u kućni pritvor i ko je sudija koji je to odobrio s obzirom na to da je Dejan Pantić optužen za terorizam.

„Ne znam za sudski spor optuženog jer nije mogao da bude poslat u zvanični zatvor. Ima status pritvorenika, ali je optužen za terorizam. Pošto je štrajkovao glađu i imao problema sa srcem, mogao je da bude odveden u bolnicu, što je i razumljivo. Ali da li je to razumno? O tome odlučuje pravosuđe. Kada ste optuženi za terorizam i poslati u kućni pritvor, zanima me da saznam ko je tužilac koji je podneo ovakav zahtev i sud koji je doneo ovu odluku“, rekao je Kurti, prenosi Koha.

Osnovni sud u Prištini potvrdio je danas da je bivšem policajcu Dejanu Pantiću izmenjena mera bezbednosti i on je pušten u kućni pritvor.

(Kosovo online)

Pogledajte više