"NOVOSTI" U ZUBINOM POTOKU NAKON PUCNJAVE: Rafalna paljba trajala 15 minuta, ljudi uplašeni - ali ne odustaju od borbe za pravdu (FOTO/VIDEO)

D. Z.

26. 12. 2022. u 15:34

MEŠTANI Zubinog Potoka su nakon sinoćne pucnjave uplašeni, ali i dalje ne odustaju od svojih zahteva, i spremni su da nastave borbu za pravdu na barikadama.

Foto: D. Z.

Vučina Keljević iz Zubinog Potoka kaže da je rafalna paljba trajala oko 15 minuta, i da je pucano sa brda iznad njegove kuće gde je baza policije tzv. Kosova.

On je pao i povredio se, a takođe je prekinuto snabdevanje strujom do njegove kuće. Zastrašen je, pošto živi tu sa suprugom i detetom.

Pripadnici Kfora su na mestu pucnjave jutros radili uviđaj.

Uplašeni su i ostali žitelji Zubinog Potoka koji su na tri lokacije postavili barikade - u selima Varage, Gazivode i Zupče.

Kažu da uprkos svemu, i strahu, pucnjavi i pritiscima, ne odustaju od svojih zahteva, a to su oslobađanje uhapšenih Srba i povlačenje Kurtijevih specijalaca sa severa naše pokrajine.

Na barikadama u Gazivodama jedna meštanka je rekla da mora da se mrzne i traži osnovna prava, umesto da sedi kod kuće i radi domaće zadatke sa svojom decom.

Na nekoliko stotina metara od barikade nalazi se punkt specijalaca ROSU, u pravcu Brnjaka, pa je saobraćaj na ovoj deonici nemoguć.

BONUS VIDEO: SKANDAL - Policija lažne države na Merdaru zabranila ulazak na Kosovo patrijarhu Porfiriju

Pogledajte više