"BUDITE DOBRI, AKO BUDE PROBLEMA, ZNAĆEMO KO JE KRIV" Pogledajte šta radi tzv. kosovska policija narodu (FOTO)

Novosti online

22. 12. 2022. u 11:24 >> 11:46

Tzv. kosovska policija zaustavila je i vratila autobuse sa Srbima iz Štrpca koji su krenuli na miran protest u Rudare i pritom pisala kazne svima koji nemaju kosovske lične karte, saopštio je gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

Foto: D. Milovanović

- Srbi sa juga Kosmeta su danas u velikom broju krenuli na miran protest u Rudare. Kosovska policija je zaustavila i vratila autobuse sa Srbima iz Štrpca i pritom pisala kazne svima koji nemaju KS lične karte. Primer demokratije i slobode o kojoj Kurti govori, naveo je Jevtić na Tviteru. 

On je i otkrio da "usput patrole policije zaustavljaju ciljano vozila i uzimaju podatke putnika uz poruku "budite dobri, ako bude problema, znaćemo ko je kriv". 

-Usput patrole KP zaustavljaju ciljano vozila i uzimaju podatke putnika uz poruku "budite dobri, ako bude problema, znaćemo ko je kriv". Posle svih sloboda koje su nam ukinute, pokušavaju da nam ukinu i demokratsko pravo na miran protest.

Kako saznaju Novosti, policija je zaustavila dva autobusa sa Srbima iz Štrpca i pretresa ih, drži van puta i legitimiše putnike, a Kurtijeva policija zaustavlja i druga srpska vozila na KiM koja su sa drugih lokacija krenula da podrže svoje sunarodnike na severu, iz Babinog Mosta, Vučitrna, Gračanice, Pomoravlja... 

Uprkos svemu Srbi se u ogromnom broju okupljaju kod Krsta.

Pogledajte više