"NIKAD NAM OVAKO OTVORENO NISU PRETILI UBISTVIMA!" Srbi koji 12. dan dežuraju na barikadama dodatno uplašeni najnovijom porukom

D. Z.

21. 12. 2022. u 07:00

BARIKADE smo i postavili u znak protesta zbog Kurtijevih učestalih pretnji i terora koji sprovode njegove jedinice policije. Dosad je mogao biti uhapšen bilo koji Srbin sa severa, i to bez ikakve krivice, a što i pokazuju poslednja hapšenja Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića, ali ova Kurtijeva izjava znači da sada i svaki Srbin na barikadama može biti ubijen.

Foto D.Z.

Ovo revoltirano ističu građani sa severa Kosmeta, koji su već 12 dana na barikadama na putnim pravcima Kosovska Mitrovica - Leposavić - Jarinje, kao i na pravcu Kosovska Mitrovica - Zubin Potok - Brnjak. Svi nam kažu da ih je dodatno uplašila Kurtijeva izjava o "žrtvama pri uklanjanju barikada" i čitaju je kao direktnu poruku svima njima koji se danonoćno smenjuju na putevima.

 - Kurti nikada nije bio otvoreniji nego ovom izjavom i kao da jednostavno priželjkuje srpske žrtve na severu - kaže nam jedan od žitelja Rudara kod Zvečana. - Srbi su kao vid demokratskog protesta i ranijih godina organizovali barikade, ali im do sada nije prećeno ubistvima.

Naš sagovornik, koji sa suprugom i dvoje dece živi u ovom mestu, ističe da je poražavajuće da međunarodni predstavnici na KiM ne reaguju na ugrožavanje ljudskih prava Srba na KiM, iako je situacija iz dana u dan sve teža.

Pogledajte više