SRBI PROTIV APARTHEJDA LAŽNE DRŽAVE: Deveta noć na barikadama mirna, situacija napeta i neizvesna (VIDEO)

Novosti online

18. 12. 2022. u 19:24

DEVETA noć na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku protiče mirno, gde Srbi protestuju zbog hapšenja svojih sunarodnika.

Foto: Jutjub/Kosovo Online

Srbi su i pored loših vremenskih uslova proteklih dana i večeras u velikom broju okupljeni u Ibarskoj Slatini i Lešku, u opštini Leposavić, ali i ostalim mestima gde su podignute barikade, javlja reporter Kosovo onlajna.

Noć je nešto toplija, ali i dalje situacija je veoma napeta. Kako bi se ugrejali ljudi šetaju i odlaze do postavljenih šatora i po grupama prilaze buradima gde je podložena vatra.

Svakodnevno su primetne patrole Kfora, duž magistralnog puta Leposavić - Raška, na ulicama u obližnjim naseljima, a proteklih dana kao i danas situacija je praćena helikopterima i iz vazduha.

Vojnici Kfora povukli su se sa Jarinja u bazu "Nothing Hil" kod Leposavića nešto pre 19 časova, gde su pratili situaciju povodom današnjeg skupa desničarskih organizacija iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

U osnovnim i srednjim školama na severu Kosova, nakon nedelju dana pauze sutra se očekuje povratak u učionice. Za učenike osnovnih škola održavaće se neposredna nastava, a za učenike srednjih škola onlajn.

Administrativni prelaz Jarinje i Brnjak i dalje su u blokadi kako za automobilie tako i za pešake.

Ugostiteljski objekti u Leposaviću ne rade, a trgovinske radnje dobro su snabdevene.

Barikade su postavljene i u opštinama Zubin Potok i Zvečan, Brđane gde građani dežuraju i smenjuju se po grupama.

(Kosovo Online)

Pogledajte više