KURTI I NJEGOVE UZDANICE PODRŽALI RADU TRAJKOVIĆ: Priština zabrinuta za podobnu Srpkinju - "Prekršena joj ljudska prava, tipična odmazda"

Novosti onlajn

16. 12. 2022. u 12:43

ŠAR Jakupi, šef kabineta Donike Gervale, ministarke spoljnih poslova takozvanog Kosova, na svom Tviter nalogu pružio je "podršku" Radi Trajković zbog njenog zadržavanja na administrativnom prelazu.

Foto N. Skenderija

- Srpski autokratski režim priveo (više od 14 sati) Radu Trajković, savetnika ministra Nenada Rašića, po drugi put ove nedelje. Podvrgnuta je užasnim uslovima, tretirana je sa neviđenom okrutnošću i lišena vode i hrane - napisao je Jakupi na Tviteru, na šta mu se Trajkovićeva svesrdno zahvalila. 

Foto: printskrin/Tviter

I sam premijer lažne države Aljbin Kurti stao je u zaštitu Trajkovićeve. 

Kurti je napisao da "srpski autokratski režim" deset sati drži Radu Trajković na administrativnom prelazu Merdare.

- Desetočasovno zadržavanje Rade Trajković, dijabetičarke i savetnice ministra kosovske vlade Nenada Rašića, od strane srpskog autokratskog režima, drugi put ove nedelje, grubo je kršenje ljudskih prava i tipična odmazda nad Srbima koji poštuju zakone Kosova - napisao je Kurti na Tviteru.

Za Trajkovićevu se zabrinuo i Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, koji je apelovao da se Trajkovićeva "pod hitno pusti". 

Foto: printskrin/Tviter

Pogledajte više