PETKOVIĆ O PRESUDI IVANU TODOSIJEVIĆU: Dodatni pritisak na Srbe, Priština želi da ih zastraši i da im stavi flaster preko usta

Novosti online 13. 12. 2022. u 15:33

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je današnje uručivanje presude Ivanu Todosijeviću pažljivo sračunato i tempirano u Prištini s jednim jedinim ciljem – da se izvrši dodatni pritisak na Srbe, da se oni zastraše i da im se stavi flaster preko usta, da nigde, ni na jednom mestu ne smeju da upozore na teror Prištine.

Foto Tanjug

- Očigledno je da Kurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, jer nije uspeo ni dugim cevima ni oklopnim vozilima da izazove neodmerenu reakciju našeg naroda! Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji solidaran sa njim - naveo je Petković.

On je istakao da je u slučaju Ivana Todosijevića prekršeno više odredaba Briselskog sporazuma, posebno tačka 10.

- Ona kaže da sastav sudija sudskog veća za slučajeve koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski, dok su Todosijeviću prekršena i sva ostala osnovna demokratska i građanska prava na slobodu govora i mišljenja - naveo je Petković na Fejsbuku.

Pogledajte više