HRVATI SE OKOMILI NA VUČIĆA: Razapinju ga zbog prognoze utakmice i nacionalnog stadiona (FOTO)

Novosti online 13. 12. 2022. u 11:58

OPSEDNUTOST hrvatske javnosti i medija Srbijom i njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem poprimila je još jednu dimenziju. Sada se u uobičajeni politički folklor kod komšija, osim dežurnih tema o "velikosrpskoj agresiji", "srpskom svetu", "odbrambenom ratu" upleo i - fudbal.

Hrvatske novine

Jedna rečenica prvog čoveka naše države poslužila je uredništvu magazina "Nacional" da na četiri strane razvije čitavu paletu dežurnih floskula, uz otvoreno omalovažavanje naše reprezentacije, ali i neskrivenu netrpeljivost prema Vučiću.

Naime, novinari tamošnjeg glasila zameraju srpskom predsedniku što je u Tirani javno rekao da je u meču između Hrvatske i Japana navijao za "samuraje", iako je tom prilikom uputio čestitke Dalićevom timu.

Iz naslova "Prijetnje praznom puškom: Desetljeće Vučićeva bombardiranja podanika prijetećim izjavama" autori razvijaju tezu s neskrivenom političkom porukom u kojoj se Vučić demonizuje, a veličaju "nezavisni" srpski mediji koji su u hvalospevima izveštavali o uspesima "vatrenih."

Ono što se Vučiću najviše zamera je njegova navijačka i patriotska prognoza uoči početka fudbalske smotre u Kataru:

"Ne znam hoćemo li uspeti, ali idemo da pobedimo. Voleo bih da se u četvrtfinalu sretnemo sa Hrvatima. Oni imaju fantastičnu reprezentaciju, staru, ali mislim da smo mi u ovom trenutku za nijansu bolji".

Naročito su se u "Nacionalu" okomili na projekat nacionalnog stadiona, pa tako u "zabrinutom" tonu konstatuju kako je on preskup, uz pitanje "koliko bi koštao da je Srbija zabeležila barem jednu pobedu u Kataru".

Hrvatske novine

Hrvatske novine

Pogledajte više