GAŠIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI POVODOM SMRTI ĐIANG CEMINA: U srcu našeg naroda će zauvek ostati njegova solidarnost i podrška

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 18:03

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić upisao se danas u knjigu žalosti u ambasadi Narodne Republike Kine povodom smrti jednog od najvećih državnika te zemlje i vođe Komunističke partije, bivšeg kineskog predsednika Đianga Cemina.

Foto: Printskrin/instagram/mupsrbije's profile picture mupsrbije

- U ime svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime želim da izrazim najdublje saučešće porodici, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu.
Mudrim i hrabrim liderstvom Đian Cemin je više od decenije vodio Komunističku partiju Kine i kineski narod kroz teške ekonomske i političke reforme i time postavio temelje današnjeg napretka Kine. U srcu srpskog naroda zauvek će zlatnim mastilom biti urezana njegova bezrezervna i odlučna podrška u toku NATO bombardovanja 1999. godine. Solidarnost koju je iskazao u tim, najtežim trenucima za Republiku Srbiju i srpski narod, najsvetliji je primer iskrenog prijateljstva. Večna mu slava! - naveo je ministar Gašić.

Pogledajte više