ANB PRISLUŠKIVALA NEZAKONITO 270 OSOBA: Milan Knežević izneo optužbe na račun Agencije za nacionalnu bezbednost

V.K. 16. 11. 2022. u 18:44

PREDSEDNIK parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević i jedan od lidera Demokratskog fronta pročitao je u Skupštini Crne Gore spisak više od 270 osoba koje je, kako tvrdi, Agencija za nacionalnu bezbednost nezakonito prisluškivala.

Milan Knežević, Foto Skupština CG

Po njegovim rečima radi se o podacima iz dokumenta ANB, a u pitanju su osobe koje su boravile na seminaru u hotelima „Palas“ i „Kastel lastva“ u Petrovcu, od 3. do 5.jula 2020.godine.

- Bivši direktor ANB-a Dejan Peruničić bez odluke Vrhovnog suda odlučuje da prisluškuje u hotelu Palas Medojević Marinu, Medojević Nebojšu, Zogović Milana, Vučurović Jovana, Jočić Marinu... Peruničić zbog ovoga treba da odgovara za zloupotrebu službenog položaja, a ne za stvaranje kriminalne organizacije sa svoja dva saradnika, što je naveo u odbrani. Ovo je najmasovnije prisluškivanje u Evropi i svetu - naveo je Knežević.

On je rekao da ni aktuelni izveštaj Tužilačkog saveta nije mnogo drugačiji od ranijih u kojem su pre svega progonili članove Demokratskog fronta i predstavljali ih kao najveće neprijatelje države.

V. K.

- Svim ovim ljudima su postavljani nezakonito prisluškivači u kuće i poslovne prostorije, a praćenje toliko ljudi, političkih oponenata, nije zabeleženo u svetu. ANB je asistirala u borbi protiv DF-a od 2015. godine i pozivam Borisa Milića da objavi sve što je prikupljeno protiv funkcionera DF-a do danas. Smešno je da je tužilaštvo u postupcima izjednačilo dželata i žrtvu, pa danas na klupi za oštećene od Peruničića je i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, te Demokratski front - kazao je Knežević.

Među prisluškivanima ima dosta omladine - momaka i devojaka, aktivista Demokratskog fronta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više