"NAŠA REČ VREDI VIŠE OD NJIHOVOG POTPISA" Vučić o Briselskom sporazumu: Predsednik poslao poruku Zapadu

Novosti online 09. 11. 2022. u 11:54 >> 12:14

SRBIJA ne odustaje i nikada ne povlači svoj potpis, kazao je predsednik Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje šta će biti sa Briselskim sporazumom.

Predsednik Vučić, Foto Tanjug

- Srbija ne odustaje i nikada ne povlači svoj potpis, ali znate, tamo postoje tri potpisa.  Jedan je bio samo Dačićev. Postoje još dva potpisa. Jedan je potpis Prištine, a jedan EU. Dačićev smo poštovali i izvršili sve što smo potpisali. Sad je vreme da se otelotvore druga dva potpisa. Što će reći - ZSO da se formira, baš kao što su to Srbi sa KiM rekli. I nemojte lažno da tumačite propise koje smo zajednički ustanovljavali, i da nam govorite da nešto piše što ne piše. Nemojte da izmišljate nešto, ovo oko tablica ste apsolutno izmislili - kazao je predsednik.

- Čak i to prolongiranje za 10 meseci ste izmislili. Ali to se odnosi na KS i RKS tablice. Mi hoćemo KS tablice, to su statusno neutralne tablice, ali kažem vam unapred, Albanci to neće. Nemojte da se pravite vi na Zapadu naivni da to ne znate. Nemojte nešto lažno da tumačite, nešto što nigde ne piše. Ako piše negde, kažite "Vučiću, lažove, piše ovde." Ali vam kažem da ne piše nigde, znam svaki član i stav. Suština je da je njihov red i da treba da ispune Briselski sporazum, a za Srbe ne morate da brinete. Naša reč više je značila nego i potpis Prištinske strane i potpis EU.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više