PRVA KURTIJEVA NOVČANA KAZNA NAIĆI ĆE NA OTPOR SRBA: Srpska lista o pretnjama premijera lažne države

Novosti online

28. 10. 2022. u 19:37

IZRICANjE prve mere naići će na žestok otpor i odgovor srpskog naroda na severu Kosova, saopštila je Srpska lista povodom odluke vlade tzv. Kosova da preregistraciju vozila na "RKS" podeli na četiri faze.

Foto I. Radulović

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista u ime srpskog naroda sa Kosova poručuje Kurtiju da su svesni namera Prištine.

- Imajući u vidu plan Aljbina Kurtija da Srbima koji poseduju legalne i legitimne registarske oznake koje izdaju organi Republike Srbije izriče nekakve ukore i druge kazne, u ime srpskog naroda sa ovih prostora želimo da mu jasno i nedvosmisleno poručimo da će izricanje prve mere novčane kazne biti povod za žestok odgovor i otpor srpskog naroda, jer smo svesni pravih namera vlastodržaca iz Prištine - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, "svi koji misle da će srpski narod nemo posmatrati obespravljivanje, ukidanje "KM" tablica , slobode kretanja i ugrožavanje opstanka, grdno se varaju".

Srpska lista je istakla da najava Aljbina Kurtija nije ništa drugo nego želja da se nastavi sa planom progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta.  

- Koristimo priliku da našim građanima još jednom prenesemo jasnu poruku predsednika Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami, niti će država Srbija dozvoliti progon i proterivanje našeg naroda - navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pogledajte više