VUČIĆ: U toku velika vojna vežba "Manevri 2022"

Novosti online

25. 10. 2022. u 13:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u Srbiji u toku jedna od najvećih vojnih vežbi sa mnogo hiljada vojnika i zove se "Manevri 2022".

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je na pitanje novinara zašto javnost ne zna ništa o vežbi rekao da o tome nisu želeli da pričaju, ali da je to nešto uobičajeno i da je on o svemu upoznat.

- Svake godine imamo vežbe, ali sada smo uključili više ljudi da vidimo sve naše kapacitete, šta imamo, kao i sve naše slabosti - rekao je Vučić.

On je naveo i da su u vežbu uključeni svi rodovi vojske od rečne mornarice, ratnog vazduhoplovstva i PVO do kopnene vojske.

Kako je rekao, vežba se održava od Sombora do Peštera, Pasuljanskih livada do Leskovca.

Preneo je i da je jutros razgovarao sa dosadašnjim ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, kao i budućim Milošem Vučevićem i najavio je nova ulaganja u vojnu industriju.

Rekao je da to neće biti "bacanje u bunar", već da su u pitanju ozbiljne tehnološke inovacije koje predstoje, kao i ozbiljna kupovina pre svega dronova, dronova kamikaza i bespilotnih letelica.

Vučić je dodao da se radi i na transferu tehnologija kako bi Srbija sama mogla da proizvodi, jer je, kako je napomenuo, vojska jedan od četiri stuba na kojima počiva država.

Pogledajte više