"ZAPADNE SILE SU LICEMERNE KOLIKO SU I MOĆNE": Vulin o razgovorima Sergeja Šojgua sa francuskim, britanskim i američkim kolegom

Novosti online

23. 10. 2022. u 20:31

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je prokomentarisao razgovore ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua sa francuskim, britanskim i američkim kolegom, i istakao je da su velike sile Zapada licemerne koliko su i moćne, bahate koliko su i bezobrazne.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Kada je predsednik Aleksandar Vučić rekao da nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, već ćemo imati samostalnu spoljnu politiku, čitava Evropa i Sjedinjene Američke Države tražile su da nam se uvedu vize, da se Aleksandar Vučić smeni i da se Srbima zabrani da misle. Kada sam ja razgovarao sa Patruševim, sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije, traženo je da se isključim iz političkog života. Kada Aleksandar Vučić dobije orden od predsednika Putina, govorilo se o tome da nije iskren na evropskom putu i da Srbija za to mora biti kažnjena - podsetio je Vulin.

Nasuprot tome, Vulin ističe da se razgovori američkog, britanskog i francuskog ministra odbrane sa Sergejom Šojguom, kog su proglasili ratnim zločincem, posmatraju kao nešto što je u redu i kao naporid za očuvanje mira.

- Velike sile Zapada su licemerne koliko su i moćne, bahate koliko su i bezobrazne, nesposobne da govore istinu baš onoliko koliko su bile nesposobne da priznaju da su Srbiju bombardovali bez odluke Saveta bezbednosti i da je svako bombardovanje NATO pakta u Srbiji bilo ratni zločin i ništa više. Licemerne baš onoliko koliko od Srbije traže da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, ali i da ćuti o tome da je Srbija bila bombardovana i da niko nikada nije bio kažnjen za 82 ubijene srpske dece - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO: PATROLA "NOVOSTI" - Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pogledajte više