NOVI ALBANSKI UDAR NA KURTIJA: Neka kaže zašto ga je Koštunica oslobodio iz srpskog zatvora

Novosti online 07. 10. 2022. u 13:36

BIVŠI poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zatražio je formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istražila privilegije samozvanog premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija dok je bio u zatvoru u Srbiji, prenosi Sinjali.

Foto AP

Haradinaj je upitao kako je moguće da baš Kurti tada bude izabran da da intervju međunarodnom mediju, iako je među zatvorenicima bilo mnogo velikana.

- Potrebno je da napravimo parlamentarnu istražnu komisiju jer je reč o (samozvanom) premijeru (tzv.) Kosova. Tražim da se otkrije zašto je ova osoba izabrana u tako teškoj situaciji, za vreme Miloševićevog režima, da da intervju međunarodnom mediju. U vreme kada mnogo zvučnija imena nisu ugledala svetlost dana, on je izabran da daje intervju - rekao je Haradinaj.

Haradinaj, između ostalog, smatra da bi stvaranje istražne komisije o tom pitanju trebalo da podrže i poslanici vladajuće stranke.

- Nekoliko meseci nakon pada Miloševića, bivši predsednik Vojislav Koštunica doneo je izvršnu odluku o oslobađanju Kurtija. Kurti zna zbog čega je oslobođen. Ako odbije da kaže, treba da napravimo skupštinski odbor. Ne isključujem mogućnost preduzimanja takve inicijative. Razgovarali smo o tome, mislim da nam nedostaju brojevi za skupštinski odbor, ali sam siguran da će nas opozicija podržati. Logično je da ga podržava i Samoopredeljenje, to nije na Kurtijevu štetu, nego samo želimo istinu - rekao je Haradinaj na T7.

BONUS VIDEO: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

Pogledajte više