VUČIĆEVA DIREKTNA PORUKA NEMAČKOM DIPLOMATI: "Gospodine Saracin, neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako planirate"

Novosti online

01. 10. 2022. u 13:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je odgovorio specijalnom predstavniku nemačke vlade za zapadni Balkan Manuelu Saracinu, koji je rekao da neće "dozvoliti stvaranje Republike Srpske na Kosovu."

Foto: Z. Jovanović/Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je u obraćanju građanima iz Sofije, gde je prisustvovao ceremoniji puštanja u rad interkonektora između Bugarske i Grčke, rekao da je to vrlo interesantna izjava.

- Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, ja sam mislio da se o tome dogovaraju Srbi i Albanci. Ja njemu samo da poručim jedno, uz svo poštovanje: "Gospodine Saracin, neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako planirate. Shvatio sam vašu poruku, nadam se i da ste vi razumeli moju poruku" - zaključio je predsednik Vučić.

Saracin je rekao da tzv. Kosovo ne treba da se plaši rasprave o ZSO, i da stvaranje nove Republike Srpske na Kosovu neće biti prihvaćeno.

- S druge strane, takođe je jasno da je najgori scenario ponekad pogrešan. To bi moglo biti stvaranje nove Republike Srpske, što nikome nije u interesu. Nećemo prihvatiti takav rezultat - naglasio je Saracin.

BONUS VIDEO: SEĆANjE - Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pogledajte više