STEFANOVIĆ O AVIONU KOJI SE SRUŠIO U GRČKOJ: Poginuli nisu državljani Srbije, leteo je za Bangladeš

Novosti online 17. 07. 2022. u 08:15

MINISTAR Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da je avion koji je sinoć pao u Grčkoj, Antonov 12, prenosio 11,5 tona naše namenske industrije za Ministarstvo odbrane Bangladeša. Svih osam članova posade su, nažalost, poginuli, rekao je Stefanović i potvrdio da nisu srpski državljani.

P.Milošević

- Obraćam vam se povodom pada aviona antonov 12 na teritoriji Grčke koji je poleteo sa našeg aerodroma u Nišu. Radi se o avionu Antonov 12 čiji je vlasnik firma Meridijan iz Ukrajine. Imao je znak MEM3032 - istakao je Stefanović.

Kako je istako, svih osam članova posad je izgubilo živote.

- Avion je poleteo oko 20.40 iz Niša i prevozio oko 11,5 tona proizvoda naše namenske industrije krajnjem kupcu u Bangladešu. Kupac je bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša - kaže ministar.

Stefanović kaže da je let imao dozvolu za let od Niša, sa tehničkim sletanjem u Amanu, Rijadu, Ahmedabadu i planirano je da sleti u Daku, kao finalnoj destinaciji.

- Vlasnik robe je bila privatna kompanija "Valir" iz Srbije. Ovaj let je imao sve uredne dozvole, sve u skladu sa međunarodnim propisima - istakao je Stefanović. 

Napomenuo je da su neki mediji zlonamerno spekulisali da se prevozi tim avionom naoružanje Ukrajini.

On je dodao da su svi članovi posade aviona poginuli.

- Poginuli nisu državljani Srbije - rekao je Stefanović.

Pogledajte više