VUČIĆ ODGOVORIO NA PRETNJE GONČARENKA: Ukrajinskom narodu želim sve najbolje, a Hrvati samo neka rade svoj posao

Novosti online 16. 07. 2022. u 08:53

"UKRAJINA će se zajedno sa Hrvatskom osvetiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog njegovih izjava o specijalnoj operaciji", saopštio je poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko na Telegramu, a predsednik Srbije danas je odgovorio Gončarenku da ukrajinskom narodu želi sve najbolje.

D.Milovanović

Gončarenko je nagovestio da Kijev zajedno sa Hrvatskom planira da spreči mogući ulazak Srbije u Evropsku uniju.

- Ukrajini i ukrajinskom narodu želim sve najbolje, a što se tiče Hrvata, samo neka oni rade svoj posao - kazao je Vučić.

Predsednik je takođe izjavio da nova Vlada Srbije neće biti antiruska i čuvaće naša tradicionalna prijateljstva.

Vulin: Hrvati Vučiću nikada nisu oprostili što je preživeli unuk ustaške žrtve

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije da dobar deo zla u Ukrajini dolazi od onih koji sa Hrvatima dele ideje koje su ih odvele pod Staljingrad.

- Hrvati Vučiću nikada nisu oprostili što je preživeli unuk ustaške žrtve, a sada vidimo da mu ni njihovi saveznici u parlamentu Ukrajine ne praštaju što nije naškodio Ukrajini, ali i što nije postao deo antiruske histerije. Vučiću iznad svega ne mogu da oproste što vodi samostalnu i srpsku politiku. Srbiju, koju vodi Vučić, niko neće prevaspitavati, a posebno ne sledbenici Pavelića ili Bandere. Znam koliko smeta što Srbija ima na svom čelu slobodnog i hrabrog vođu, a svi Srbi jednog predsednika, ali isto tako znam i da smo mi Srbi ponosni na Vučića, pa i zato što smo ga sami izabrali. U Srbiji se predsednici biraju na slobodnim izborima, a ne izvikuju se na trgovima, pa ni na Majdanu- izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Pogledajte više