UHAPŠENOM SRBINU 30 DANA ZATVORA: Vlasti lažne države odredile pritvor Miloradu Đokoviću

D. Z.

29. 06. 2022. u 18:30

MILORADU Đokoviću iz Vitomirice kod Peći koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu, sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana.

Foto: Privatna arhiva

Đoković, koji je ostao da živi u svom selu, prema rečima njegovog advokata Vasilija Arsića nikada nije bio aktivni pripadnik vojske ili policije Srbije i ostao je posle ratnih dejstava u svom selu.

Iako mu je u martovskom pogromu zapaljena kuća, on je uspeo da napravi novu kuću i nastavio je da živi na svom imanju, što kako ističe advokat Arsić, sasvim sigurno ne bi učinio da je počinio bilo kakav zločin.

Inače, iako je tzv. kosovska policija uhapsila Milorada Đokovića iz Vitomirice kod Peći, zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u ratnom zločinu, ovaj uhapšeni Srbin, prema rečima njegovog branioca, ne zna ništa o zločinu koji mu se stavlja na teret.

Međutim, Đoković se poslednjih godina tužio sa lokalnim vlastima zbog placa koji je dobio od opštine Peć devedesetih godina na kojem je sagradio kuću ali je tzv. Viši sud Kosova presudio u njegovu korist.

BONUS GALERIJA: Obuka legendarne jedinice koja je oborila "nevidljivog"

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pogledajte više