ZSO SE MORA ŠTO PRE FORMIRATI, TO JE OBAVEZA PRIŠTINE: Srbi sa severa Kosmeta razgovarali sa Lajčakom

D. Zečević

29. 06. 2022. u 16:03

USPOSTAVLjANjE Zajednice srpskih opština je najvažnija i ključna stvar za kosovske Srbe, kako bi se sve ono je što je njenim formiranje dogovoreno realizovalo. Jedino se na taj način položaj Srba na Kosovu može poboljšati.

Foto: D. Zečević

Ovo su između ostalo na sastanku održanom u sredu, poručili ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici opština sa Severa Kosova, Milan Radojević, Zoran Todić, Srđan Vulović i Dragiša Milović na sastanku sa Specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Foto: D. Zečević

- Sva otvorena pitanja između Srba i Albanaca moraju se rešavati dijalogom u Briselu ali i da se sve dogovoreno sprovede onako kako je predviđeno sporazumom Beograda i Prištine, jer jedino tako možemo da rešavamo probleme koji stoje na putu boljeg života-navodi se u saopštenju predtavnika Srba sa severa i dodaje da će svi jednostrani potezi dovesti do destabilizacije situacije na terenu ali i dovesti u pitanje i ostale sporazume koji su dogovoreni. -Oduvek smo bili konstruktivan parter u trasiranju puta za bolju budućnost, to isto očekujemo i od svojih komšija sa kojima trebamo da gradimo zajednički suživot - istakli su ministar Rakić i gradonačelnici tokom susreta sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine sa kojim je razgovarano i o ostalim aktuelnim problemima koji otežavaju život Srba na ovim prostorima.

Foto: D. Zečević

Oni su Miroslavu Lajčaku predočili da incidenti koji se dešavaju u povratničkim sredinama moraju odmah prestati zbog toga što proces povratka stoji u mestu.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pogledajte više