ALBANSKI LOBISTA BESAN ZBOG SRPSKE NEUTRALNOSTI: "Zašto Vučić ne uvodi sankcije Rusiji, šta čekaju EU i SAD" (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2022. u 19:46

ALBANSKI lobista i samozvani ekspert za Balkan Eduard Džozef je tokom gostovanja na televiziji N1 besno komentarisao činjenicu da Srbija vodi politiku neutralnosti po pitanju sukoba u Ukrajini.

Foto: Printscreen/N1

Svet se promenio 24. februara a pozicija i stanovište Aleksandra Vučića su isti - ne uvodi sankcije Rusiji. Šta čekaju EU i SAD vezano za Vučića i sankcije - pitao je albanski lobista Džozef iz studija televizije N1.

Džozef je takođe napao i inicijativu Otvoreni Balkan, ističući kako je ta ideja greška pošto se Vučić tobože protivi Briselu i SAD. Džozef se okomio i na ruske medije, poput Sputnjika i Raše Tudej.

- Zašto Sputnjik i Raša Tudej rade i dalje u Srbiji. Ti proruski narativi koji zagađuju Srbiju i ceo region - zapitao se Džozef.

On je i ranije negativno govorio o Otvorenom Balkanu, i rekao je da dublja saradnja predsednika Vučića i premijera Edija Rame "nije zdrava". Takođe tvrdi bez ikakvog potkrepljenja da je Srbija faktor destabilizacije na Balkanu.

- Ne možete biti zapadni partner, a pri tom promovisati Si Đinpinga i Vladimira Putina, sklapajući strateško partnerstvo sa Kinom i Rusijom - rekao je Džozef u januaru ove godine.

Džozef je kao pilot helikoptera bio deo NATO snaga u BiH, pre nego što je sebe proglasio spoljnopolitičkim analitičarem i specijalistom za "upravljanje konfliktima".

Bio je raspoređen u kraće misije i na Haitiju, Iraku, Avganistanu i Pakistanu, gde je vodio programe USAID-a. Tokom 2012. godine je bio zamenik šefa Misije OEBS-a u južnoj srpskoj pokrajini.

BONUS GALERIJA: Pogledajte obuku mladih tenkista srpske armije

BONUS VIDEO: MALTRETIRAJU I ZASTRAŠUJU SRBE - Ovako specijalci Rosu vršljaju po Štrpcu

Pogledajte više