VUČELIĆ O OBRAĆANJU ŠOLCA: "Otpiši mu kako znaš, vladiko, i čuvaj mu obraz ka' on tebi"

Novosti onlajn

12. 06. 2022. u 21:20

U EMISIJI „Hit tvit“ na televiziji Pink večeras gostuju glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Milorad Vučelić, bivši ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović i prof. dr Slobodan Zečević sa Instituta za evropske studije.

Foto: Printskrin/Pink

Vučelić je rekao da se, dok je slušao obraćanje kancelara Šolca, prisetio stiha iz "Gorskog vijenca": "Otpiši mu kako znaš, vladiko, i čuvaj mu obraz ka' on tebi".

- To mi je bila prva asocijacija, ali ne zbog heroiziranja, već zato što vladika Danilo prolazi kroz teške muke i smiruje svoje vojvode da ne zarate sa Turcima. Tek kada prelije čašu on to uradi. Dakle, decidirano smo čuli šta je to, mi smo naslućivali i znali, ali kada to izgovori nemački kancelar. Dakle on traži da se Vučić ne pridržava međunarodnog prava, da stavi van pravnog prometa Rezoluciju 1244, pogazi Briselski i Vašingtonski sporazum, i poigra se sa voljom naroda, i da se u paketu sa tim da se distancira od "separatista u BiH", i da se obračuna sa tradicijom i istorijom svog naroda - rekao je Vučelić.

Pogledajte više