VUČIĆ: Očekujem da nova Vlada bude formirana do kraja jula

Novosti online 31. 05. 2022. u 11:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon polaganja zakletve u Narodnoj skupštini da očekuje da nova Vlada Srbije bude formirana do kraja jula.

Foto: Printscreen RTS

- Ne želim da odgovaram na besmislene tvrdnje da sam birao pred kojim ću parlamentom da polažem zakletvu. Šta god učinio, nikada neće biti dovoljno dobro ili dovoljno loše. Formiranje nove Vlade je od presudnog značaja. Očekujem da nova Vlada bude formirana do kraja jula - kazao je Vučić.

- Formiranje nove vlade je od presudnog značaja imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazimo. Već danas svi zajedno moramo da razmišljamo, a ne mogu sam, kao neko ko je dobio veliku podršku naroda, već je potrebna vlada, a radiće ona koja ima pun legitimitet, a ne u tehničkom mandatu - istakao je on.

Foto: N. Skenderija

- Uveren sam da će nova vlada prihvatiti neke od mojih saveta i molbi i verujem da će mandatar doneti odluku da vlada bude manjinski inkluzivna, da uključimo što više pripadnika mađarske, bošnjačke, hrvatske, romske manjine, predstavnika svih nacionalnosti koji žele dobro ovoj zemlji. Koji imaju samo jednu domovinu, a to je Srbija, koji je beskrajno vole, koji planiraju da žive ovde upravo kao i mi - dodao je on.

Vučić je naglasio da zna da se kaže pripadnici nacionalnih manjina, ali da on radije govori o divnim građanima, narodima, koji ne pripadaju većinskom narodu, a koji su uvek bili uz Srbiju, pomagali i zajedno sa nama delili dobro i zlo i rešavali sve muke i probleme.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je položio zakletvu u Narodnoj skupštini čime je zvanično počeo drugi predsednički mandat.

Vučić je , u obraćanju nakon polaganja zakletve, rekao da kako tokom svog mandata želi da radi više, ali ne za sebe, nego za Srbiju kao i da mu je ideal dobrobit svih građana.

- Ne postoji veća čast i obaveza od one koje ti daje da vodiš svoju zemlju. Sve to i obavezu, i dužnost i čast i ponos dobio sam od građana na izborima. Želim da budem predsednik svih i za sve, prvi po obavezama i poslednji po privilegijama. Da radim više i ne tražim ništa za sebe, ali tražim sve za Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić je kazao i kako ima veliku čast da preuzme dužnost predsednika, ali i obavezu jer to čini u prelomnim vremenima, pre svega zbog dešavanja u svetu.

- Prioriteti mog drugog mandata glase: Mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad. Srbija je proizvod naših misli, snova i dela, naš ideal, naš cilj, svest, znanje o tome gde smo. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pogledajte više