"SILA PRITISAKA ME NE ZANIMA" Snažna poruka Vučića: Evropski put važan za Srbiju - nećemo gasiti svoja prijateljstva na istoku

Novosti onlajn

06. 05. 2022. u 19:32

PREDSEDNIK Srbije danas se obratio iz Palate Srbija gde je predstavio sve najvažnije teme za Srbiju u 10 tačaka.

FOTO: TAN‌JUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

U poslednjoj tački predsednik je apelovao na ljude da razumeju koliko je Evropska unija važna za Srbiju, ali i istakao da Srbija neće gasiti svoja tradicionalna prijateljstva na istoku. 

- Moj je poziv da ljudi razumeju koliko je EU važna. Mi bez okruženja evropskog i investicija, i bez celog političko pravnog okvira kroz koji smo prošli mi to ne bismo postigli. To ne znači da mi nećemo čuvati naše interese i ponos. Prethodnih nedelja sam se borio i hrabro i prošao kroz mnogo neprijatnih i teških situacija da bih zaštitio politiku Srbije. Mi smo treći dan posle izbijanja sukoba u Ukrajini izašli sa našom politikom, i čuvamo je posle 70 dana. To pokazuje da je naša politika promišljena i odgovorna, i da gledamo u budućnost - rekao je predsednik.

On kaže i da zna šta je u duši Srba i Srbije, i da odlično razume naš narod, ali da mora na pragmatičan način da vodi zemlju.

- Srbija neće gaziti i gasiti svoja prijateljstva na istoku, i ne interesuje ga sila pritiska koja dolazi, već da ga zanima samo sila interesa Srbije. Pred svakim sam u stanju da ponovim ono što je politika Srbije - naglasio je Vučić. 

Pogledajte više