GLIŠIĆ: Šormaz se obraća preko medija koji služe za satanizaciju predsednika SNS-a i Srbije (VIDEO)

V. N.

06. 05. 2022. u 14:10

NE bih da komentarišem egzibicioniste koji se obraćaju sopstvenoj stranci i javnosti putem medija koji isključivo služe demonizaciji iste te stranke i njenog predsednika. Ko god je sam sebe predložio, poput ovog jednog, sigurno neće biti ministar. Ti koji su se sami kandidovali sto odsto neće dobiti podršku stranke!

Foto P. Milošević

Tako je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić reagovao na izjavu svog stranačkog kolege Dragana Šormaza, koji je u intervjuu za list "Danas", između ostalog, rekao da je "vreme da bude angažovan u izvršnoj vlasti".

Šormaz je naveo i da je "njegov odnos sa američkim ambasadorima, zvaničnicima, kongresmenima, senatorima već deceniju na veoma visokom nivou, a kakav je njihov odnos prema meni vidite i sami, samo to nije na meni da komentarišem".

Glišić je za TV Pink ironično rekao da je Šormaz "veoma uspeo u životu time što je stigao do naslovne strane Danasa":

- Oni koji to rade moraju da znaju da smo mi u stranci veoma, pod znacima navoda, oduševljeni kada čujemo da se neko predsedniku stranke, stranci i njenim članovima obraća preko medija koji 24 časa demonizuju predsednika države, njegovu porodicu.

Da li će Vulin biti deo Vlade odlučiće Srbi i predsednik

U istom intervjuu Šormaz je "prozvao" i dosadašnje koalicione partnere naprednjaka u izvršnoj vlasti. On je naveo da sledeća Vlada Srbije mora biti proevropska i da zato u njoj nema mesta za SPS Ivice Dačića i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, ali ni Stranci slobode i pravde Dragana Đilasa, iako se zalaže za sankcije Rusiji i ulazak Srbije u EU.

- Samo prebegli dosovac može u istu rečenicu ili vladu da stavi Aleksandra Vulina i Dragana Đilasa. Žuti ološ se ne menja, pa u kojoj god da je partiji - uzvraćaju iz Pokreta socijalista. - Da li će Aleksandar Vulin biti u vladi odlučiće Srbi i predsednik svih Srba Aleksandar Vučić sa našim predsednikom Aleksandrom Vulinom. Ali jedna odluka je već doneta, Dragan Šormaz, NATO lobista i prebegli žuti ološ, nije ni u Skupštini Srbije.

Pogledajte više