ANA BRNABIĆ: Zabrinjava naoružavanje Prištine, moramo da sačuvamo Srbiju i Srbe gde god žive

Novosti online 17. 04. 2022. u 12:25

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je za TV Prva da je ozbiljno zabrinuta zbog naoružavanja Prištine, kao i da to šalje ozbiljne poruke.

Foto printskrin Prva TV

- Kurti govori da se mi naoružavamo, dok njega neko drugi naoružava. Zabrinuta sam koliku je on imao podršku da ne dozvoli Srbima osnovno pravo glasa, prvo na referendumu pa na izborima - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da takve stvari destabilizuju čitav region Zapadnog Balkana i dodala da ostaje da se o tome priča.

Govoreći o izjavi odlazećeg crnogorskog premijera Zdravka Krivoikapića da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ucenjivao hranom, Brnabić kaže da je veoma sramotna i da predstavlja direktnu uvredu kako za Srbiju tako i za predsednika Vučića.

- To je brutalna laž. Niko njega nije ucenjivao, Vučić nije imao kontakt sa njim. Mi smo se samo truduli da ga ugostimo lepo u Srbiji, da imamo lepu saradnju bez obzitra kakve izjave dolaze iz Crne Gore prema Srbiji. Trudili smo se da kada je najvažnije obezbedimo vakcine za Crnu Goru, kiseonik, pšenicu. Trudili smo se da svima u regionu obezbedimo najvažnije stvari kada niko na njih nije mislio - rekla je Brnabić.

Ona je ocenila i da zbog ovakvih stvari SNS mora odlučnije da reaguje.

- Jer moramo da sačuvamo Srbiju i Srbe gde god živeli, jer je to naša odgovornost i naša vrednost - rekla je Brnabić.

Pogledajte više