ŠETALIŠTE U BEOGRADU NA VODI JE POPUT SVETSKIH ŠETALIŠTA: Maestro Petar Marić podržao Vučića za predsednika

Novosti online 30. 03. 2022. u 12:56

Maestro Petar Marić, osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici, podržao je Aleksandra Vučića za predsednika Srbije na predstojećim izborima 3. aprila

Foto: Printskrin

Kako Marić kaže za Informer, Vučića podržava zbog svega onoga što je urađeno i ističe da je Beograd potpuno drugi grad u odnosu na ranije. 

- Ja sam neko ko je do početka koronavirusa 8 godina bio u Amrici i širom sveta. Godišnje sam 10 meseci po turnejama i tako je bilo sve do korone. Kada sam se vratio u Srbiju video sam da su se stvari vidno promenile - kaže Marić i ističe da šetalište u Beogradu na vodi sada izgleda poput svetskih šetališta.

- Grad izgleda drugačije. Oduševljen sam šetalištem u Beogradu na vodi, naša pešačka zona sada izgleda kao svetske pešačke zone. Pa onda vatromet za doček Nove godine, kao da sam na Tajms skveru.

- Standard onih ljudi koji hoće i žele da rade i zarađuju se podigao na viši nivo - rekao je Marić za Informer.

Maestro Petar Marić je osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici. Prvi je srpsku harmoniku uveo u Kenedi centar, u Vašingtonu, a u prvom redu na njegovom koncertu je sedela Selin Dion.

Harmoniku je počeo da svira sa samo pet godina, a svetski uspeh započeo je pobedom na Svetskom kupu u harmonici u Norveškoj 2006. godine. 

Njegova muzika izvodi se širom sveta, od Australije do Amerike, najveću popularnost ima u Kini. 

Marić godišnje održi više od 100 koncerata. 

Školovao se u Beogradu, a potom u Francuskoj (u Parizu) gde je nastavio profesionalno usavršavanje kod najpoznatijih i najuticajnijih profesora u svetu harmonike, poput Frederika Dešama.

Pogledajte više