VUČIĆ O NOVOJ IZJAVI LAVROVA: Ako Rusija i Ukrajina žele da pregovaraju u Beogradu, neće nam smetati

Novosti online 28. 03. 2022. u 21:21 >> 21:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sve dobro razume i da Srbiji neće smetati da se pregovori Rusije i Ukrajine održe u Beogradu.

Foto: D. Milovanović

- Što se nas tiče mi bi najviše voleli da dođe do mira. Ne smetamo ništa, ako budu želeli da pregovaraju u Beogradu neće nam smetati. Ja sam mnogo puta razgovarao sa Lavrovim, on sve dobro razume. Isto kao i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom i ukrajinskim ambasadorom Oleksandrom Aleksandrovičem. Oni dobro razumeju i Srbiju i naše odnose, i odlično govore srpski. Mi nemamo ambasadora koji govori ukrajinski na primer - rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" koju vodi novinar Milomir Marić.

Podsećamo, na pitanje da li bi Beograd bio dobro mesto za pregovore Rusije i Ukrajine, Lavrov je rekao da Beograd odgovara za bilo kakve pregovore.

- Beograd je sjajan grad i sa stanovišta pozicije i njegovog statusa on odgovara za bilo kakve pregovore. Radi se ipak o tome da mesto pregovora treba da bude prihvatljivo za obe strane. Imali smo pregovore u Belorusiji, zatim je bilo nekoliko video-konferencija. Sada će biti pregovori u Istanbulu. Mada smo spremni da razmotrimo i druge lokacije, uključujući Beograd - odgovorio je Lavrov. 

Pogledajte više