VULIN PORUČIO: Srbija sama bira svoje prijatelje, ali je i neprijatelji sami izaberu!

Novosti onlajn

21. 03. 2022. u 15:48

"PRETITI Srbiji sankcijama, ako ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji, je glupo koliko i licemerno", navodi Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Glupo, jer litvanski ministar zaboravlja da Srbi ne napadaju prijatelje i ne vole ucene, a licemerno, jer nije ni Evropska unija uvela sankcije na ruski gas i naftu. 

- Ako su litvanske pretnje jezik Evropske unije, onda je naše pridruživanje Evropskoj uniji još dalje nego što sam mislio da jeste.

- Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić o sebi odlučuje sama i ne zaboravlja da svojim ponašanjem vrati svako joj učinjeno dobro. Litvanski ministar spoljnih poslova bi Srbiju da uzme za taoca i da nas natera da tuđe ratove uzmemo kao svoje, a da ga našim učešćem u sankcijama u koje ne verujemo, učinimo onim što nije, velikim i hrabrim. Srbija sama bira svoje prijatelje, ali je i neprijatelji sami izaberu - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući izjavu šefa diplomatije Litvanije Gabrieliusa Landsbergisa o mogućnosti uvođenja sankcija Srbiji od strane Evropske Unije zbog njenog stava po pitanju Ruske Federacije i neuvođenja sankcija toj zemlji.

BONUS VIDEO: 

NAROD DOČEKAO VUČIĆA: Predsednik stigao u Kikindu

Pogledajte više