VULIN ODGOVORIO VESLIJU KLARKU: Svaka antiruska histerija uvek sadrži u sebi i antisrpsku histeriju

Novosti online

11. 03. 2022. u 08:52

MINISTAR policije Aleksandar Vulin prokomentarisao je danas intervju penzionisanog generala i bivšeg komandanta NATO-a u Evropi Veslija Klarka, u kome je za Glas Amerike pravdao agresiju NATO-a na SR Jugoslaviju, istakavši da "ne postoje nikakve paralele između intervencije NATO-a u SR Jugoslaviji i ruske invazije na Ukrajinu".

Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije/DoD photo by R. D. Ward

- Kada Vesli Klark, vođa ubica iz 1999. godine, i Džejmi Šej, tvorac izraza "kolateralna šteta" kojom je objašnjavana smrt desetina naše dece, počnu da objašnjavaju da je ubijanje Srba u NATO agresiji humano koliko i potrebno, onda znate da je svako njihovo pozivanje na međunarodno pravo cinizam i laž. Onaj ko osuđuje borbe u Ukrajini, taj mora da osudi NATO agresiju na SR Jugoslaviju - rekao je ministar Vulin.

Vulin je dodao i da onaj ko ne traži da NATO odgovara za ratne zločine u Srbiji nema pravo da bilo kome sudi u Ukrajini.

- Onaj ko pokušava da na tlu Srbije napravi lažnu državu Kosovo, nema prava da govori o teritorijalnom integritetu bilo koje druge države. Onaj ko predvodi antirusku histeriju, nema prava da Srbiji određuje šta će da radi i kako će da misli - dodao je ministar, i zaključio:

- Svaka antiruska histerija uvek sadrži u sebi i antisrpsku histeriju, i tako je bilo oduvek.

BONUS VIDEO: RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI - Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više