PROJEKAT NA KOJI SE ČEKALO DECENIJAMA: Šapić obišao radove na obilaznici oko Beograda (FOTO)

Novosti online

09. 03. 2022. u 13:25

ALEKSANDAR Šapić, prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za gradske izbore, obišao je danas završne radove na obilaznici oko Beograda, u naselju Beli potok.

Foto: SNS

- Završetkom ovog decenijama čekanog projekta nećemo samo rešiti pitanje gužvi kod Geneksa, Gazele, Autokomande, Dušanovca, već će i građanima koji žive na tom potezu auto-puta biti značajno smanjena buka, kao i zagađenje koje stvaruju teška teretna i vozila u tranzitu, koja neće više prolaziti kroz centar grada - poručio je Šapić.

Foto: SNS

On je istakao da je Beograd jedini grad ove veličine u Evropi koji nema definitivno rešeno pitanje teškog teretnog i tranzitnog saobraćaja, pa je samim tim ovaj projekat prioritet i mora da bude završen u najkraćem mogućem roku.

- Izuzetno je važno da se ovaj projekat završi, ne samo zbog obilaznice, već i zbog planirane izgradnje oko 200 hiljada kvadratnih metara industrijsko-komercijalnog i poslovnog prostora u nekoliko zona, koji će dodatno podići privredu, ne samo Beograda, već i cele Srbije. Biće otvorena i nova radna mesta, i sve to će bitno uticati na poboljšanje kvaliteta života naših građana. Završetkom obilaznice rešavamo decenijski problem koji smo imali. Zatvaramo 3/4 kruga oko Beograda i stičemo uslove da izgradnjom mosta na Vinči definitivno zatvorimo beogradski prsten i dobijemo obilaznicu koja priliči jednoj evropskoj metropoli, što Beograd zaista i jeste - zaključio je Šapić.

Pogledajte više