DENISU PRETI 12 GODINA ROBIJE: Podignuta optužnica za saobraćajku u kojoj je nastradala Zlata Živković (64)

N. B.

18. 02. 2022. u 20:46

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Denisa Konstantinovića (21), osumnjičenog da je 17. novembra prošle godine, vozeći BMV, na Mirijevskom bulevaru izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Zlata Živković (64).

BMV posle udesa, policija uhapsila vozača, Foto N. Skenderija

Na teret mu se stavlja teško delo prtotiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, a tužilaštvo je tražilo da ga sud osudi po zakonu, kao i da mu izrekne meru zabrane upravljanja motornim vozilom.

Postupak protiv Konstantinovića povelo je Prvo osnovno tužilaštvo, ali odluka da viša tužilačka instanca preuzme slučaj usledila je nakon sprovedene istrage, tokom koje je, kako je konstatovano, utvrđeno da se radilo o nasilničkoj vožnji, kao i da je delo počinjeno sa umišljajem. Konstantinović je jedno vreme bio u pritvoru, koji mu je kasnije zamenjen kućnim pritvorom.

- Saobraćajno-tehničkim veštačenjem utvrđeno je da je vozio brzinom od najmanje 82 kilometara na sat, a dozvoljena je 50 - navodi naš izvor iz istrage. - Pored toga osumnjičeni je vozio bez dozvole i to neregistrovani automobil, koji nije prošao tehnički pregled. Pored toga, prvi put je seo za volan ovih kola, ranije je prekršajno osuđivan, nikada nije polagao vozački, niti je pokušao da ga polaže. Sve su to razlozi zbog kojih je predmet preuzelo Više tužilaštvo, zbog čega mu preti i stroža kazna.

Prema optužnici, Konstantinović se kretao Mirijevskim bulevarom od ulice Vitezova Karađorđeve zvezde ka Višnjičkoj ulici ne pridržavajući se saobraćajnih propisa. Tvrdi se da je izgubio kontrolu nad vozilom, koje se zanelo na kolovozu i "izletelo" na trotoar na kojem se nalazila Zlata Živković. Od siline udara žena je odbačena i oborena na kolovoz i preminula je na licu mesta. Automobil je udario u metalni stub ulične rasvete i oborio ga.

IZGUBIO KONTROLU NAD VOZILOM

NA saslušanju, nakon hapšenja Denis K. je izjavio da je znao da automobil nije bio registrovan i da se kretao brzinom od 70 do 80 kilometara na sat. Tvrdio je da je kolovoz bio mokar i da je odjednom izgubio kontrolu nad vozilom i da se dalje ničega ne seća.

Pogledajte više