RIK: Proglašena lista "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor"

Tanjug 18. 02. 2022. u 18:21

REPUBLIČKA izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor" za parlamentarne izbore 3. aprila.

Foto: N. Karlić

Takođe, Izborna komisija je izglasala da ova lista ima položaj izvorne nacionalne manjine na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine raspisane za 3. april.

Na sednici RIK-a, treća tačka dnevnog reda bila je donošsenje rešenja o imenovanju člana i zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu, na predlog podnosioca izborne liste "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor".

Izbrna lista stranke SVM predata je juče RIK-u, a dežurna članica stranke Vesna Stojković navela je da je stranka predala izbornu listu sa 250 kandidata za poslanike Narodne skupštine pod nazivom "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor".

Ona je naglasila da je uz izbornu listu podnet i spisak birača koji podržavaju njenu stranku u koji su upisana 8.894 birača.

Predsednik Izborne komisije Vladimir Dimitrijević proglasio je na predlog izborne liste Saveza Vojvođanskih Mađara za člana RIK-a u proširenom sastavu diplomiranog pravnika Marka Nenadića i za zamenika člana diplomiranog pravnika Sanju Kostić.

Pogledajte više