DA SE IZVINI ŠTO JE DEVU NAZVAO ZLOČINCEM: Porodica Albanca, saradnika nacista, preti tužbom nemačkom ambasadoru

Tanjug 10. 02. 2022. u 23:24

PORODICA Džafera Deve uputila je otvoreno pismo nemačkom ambasadoru u Prištini Jornu Rodeu, u kojem je od njega zatražila javno izvinjenje zbog objave na Tviteru, u kojoj je izrazio zabrinutost zbog planova za renoviranja kuće Deve, kojeg je nazvao "poznatim nacističkim saradnikom i protagonistom zloglasne SS Skenderbeg divizije".

Foto: Arhiva "Novosti"

U otvorenom pismu, koje je Valjdet Deva objavio na Fejsbuku, navodi se da, ako se ambasador ne izvini porodica traži sastanak sa njim na kojem bi on imao priliku da iznese dokaze o učešću Deve u Holokaustu.

U pismu Valjdet Deva, koji sebe opisuje kao Albanca i člana porodice Džafera Deve, upozorava da će porodica sa svojim advokatom razmotriti mogućnost eventualne tužbe protiv ambasadora.

U pismu se tvrdi da je na tu izjavu uticala treća strana i ocenjuje da je reč o "veoma uvrednjivoj, krajnje klevetničkoj izjavi".

Rode je nedavno na Tviteru napisao da je veoma zabrinut zbog planova za obnovu kuće Deve, "poznatog nacističkog saradnika/protagonosti zloglasne S S Skenderbegove divizije" i poručio da ne treba iskrivljavati istinu o Holokaustu i ratnim zločinima koji su počinili nacisti i lokalni saradnici.

Pogledajte više