NAPAJANJE NIJE UGASILO KAMERE: U nastavku suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića saslušani službenici "Elektrokosmeta"

D. Zečević

18. 01. 2022. u 21:30

SASLUŠANjEM dvojice svedoka tužilaštva, Z. V. i Z. O. u utorak je nastavljeno suđenje u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. Nastavak suđenja planiran za sredu i četvrtak, zbog bolesti jednog od advokata, odložen je za 22. i 28. februar, kao i 4. mart.

Mesto ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici / Foto I. Radulović

Kako su posle saslušanja svedoka izjavili advokati uključeni u ovaj proces, u utorak su saslušana dva svedoka, rukovodilac tehničke službe Z. V. i radnik JP "Elektrokosmet" Z. O. koji su ispitivani o snabdevanju strujom prostorija Ivanovićeve stranke. Iako je u utorak trebalo da bude saslušan i treći svedok, on se, kako su preneli mediji na KiM, nije pojavio zbog smrtnog slučaja u porodici.

Posle današnjeg dela procesa, njegovi akteri su podsetili da i posle četiri godine ovaj slučaj tapka u mestu. Prema rečima advokata Toma Gašija, branioca Radeta Basare, svedoci koji su u utorak saslušani ništa konkretno nisu dokazali, već su govorili o intervenciji na električnom stubu u ulici Sutjeska, nedaleko od prostorija Građanske inicijative SDP, koja je izvršena 5. januara, jedanaest dana pre ubistva Ivanovića.

- Današnji svedoci ništa nisu dokazali, a tužilaštvo mora da smanji broj svedoka kako suđenje ne bi trajalo unedogled - kazao je advokat Gaši. Njegovo mišljenje dele i branioci ostalih optuženih.

Optužnicom Specijalnog kosovskog tužilaštva u ovom slučaju obuhvaćeni su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Rade Basara, koji se nalaze u pritvoru, a Dragiša Marković, Žarko Jovanović i Silvana Arsović brane se sa slobode.

TRAŽE SLOBODU

ADVOKATI Tom Gaši i Faruk Korenica zatražili su u utorak mere kućnog pritvora za njihove klijente Radetu Basari i Nedeljku Spasojeviću jer smatraju da se suđenje oteže unedogled. Branilac Marka Rošića izostao je zbog bolesti, ali njegov otac je Nebojša podsetio je da je Rošić u pritvoru tri godine i dva meseca.

Pogledajte više