DANAS RUŠE ZID FABRIKE: Uklanja se nebezbedni objekat u Zemunu

S. V.

29. 12. 2021. u 07:51

GRAĐEVINSKE mašine danas će početi sa uklanjanjem bespravnog objekta koji se nalazi u okviru bivše fabrike noževa "Impa" u Zemunu.

Foto: Milena Anđela

Spoljni zid nekadašnjeg pogona u Ulici Milana Uzelca pre desetak dana se ulegao i preti da se sruši, zbog čega je gradska građevinska inspekcija izdala nalog za rušenje ovog objekta.

Velike količine snega koje su pre dve nedelje pale na prestonicu oslabile su krov "Impe", koji se urušio i sa sobom povukao ceo zid, ka unutra, te predstavlja veliku opasnost za prolaznike. Kako je rečeno iz gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, oni su dobili nekoliko prijava da je fasadni zid bivše zemunske fabrike nagnut.

- Imajući to u vidu, inspekcija je izvršila hitan, vanredan nadzor na ovoj lokaciji. Utvrđeno je da se usled starosti, dotrajalosti, atmosferskih uticaja i neadekvatnog održavanja dogodila devastacija, odnosno urušavanje krova i naginjanje zida objekta koji je pozicioniran ka Ulici Milana Uzelca, prekoputa broja 18 - kažu iz nadležnog sekretarijata.

Foto: Milena Anđela

 

Po izlasku na teren, nadležni su konstatovali da objekat predstavlja opasnost za ljude, prolaznike, saobraćaj i okolinu ukoliko se naglo uruši. Građevinski inspektori odmah su trakom obeležili objekat kako bi upozorili građane. Automobili koji su bili parkirani uz sporni zid sklonjeni su.

Do sada se čekalo da nadležni provere da li je ovo zdanje, napušteno pre više od 15 godina, u procesu legalizacije, jer nikada nije dobilo ni upotrebnu ni građevinsku dozvolu. Čim je utvrđeno da je zgrada nelegalno ozidana, zakazan je i termin za rušenje.

Pogledajte više