DODATNO POKREĆEMO TRŽIŠTE RADA: Ministar Mali - Otvoreni Balkan vizionarska inicijativa Vučića

Tanjug

22. 12. 2021. u 12:58

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da “Otvoreni Balkan” predstavlja vizionarsku inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, navodeći da prema procenama Svetske banke, ukoliko se implementiraju sve mere koje se odnose na otvaranje tržišta, zajednički BDP u regionu može da se podigne za čak sedam odsto.

Foto: Tanjug

- To znači bolji standard građana Srbije, veće plate i penzije, više novca za kapitalne investicije, ali je i važno da približi narode i da ne gledamo u prošlost, nego da otvorimo novu stranicu - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je podsetio da je juče u Tirani na sastanku predsednika Vučića sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevom potpisano više izuzetno važnih sporazuma.

- Potpisali smo važne sporazume koji omogućavaju slobodan protok ljudi preko granica, međusobno prepoznavanje radnih dozvola, izdavanje istih. Dodatno pokrećemo tržište rada - rekao je Mali.

Podsetio je da je potpisan i sporazum o prepoznavanju i usklađivanju fitosanitarnih i veterinarskih sertifikata, kao i sporazum o prepoznavanju ovlašćenih ekonomskih operatera kojih trenutno u Srbiji ima 29.

Pogledajte više