RADI U "PUTEVIMA SRBIJE", A BLOKIRA PUTEVE! Prima platu iz budžeta, drugima uskraćuje slobodu kretanja (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2021. u 17:10

"EKOLOŠKI" aktivisti, opozicionari i aktivisti nevladinih organizacija su danas nastavili blokadu puteva u Beogradu i više mesta u Srbiji.

Foto: Fejsbuk

Blokadu puteva formalno su organizovale ekološke organizacije koje su finasirane od strane Rokfeler fondacije, a na protestima su bili prisutni Dragan Đilas, Marinika Tepić, Marko Vidojković, Nenad Kulačin i dr.

Jedan od organizatora blokade saobraćaja na državnom putu prvog reda M21  Šabac – Novi Sad, je Darko Drljan. On je inače zaposlen u Putevima Srbije gde je zadužen za obezbeđenje.

Tako je Drljan, koji prima platu iz budžeta Republike Srbije danas uskraćivao pravo ostalim građanima na slobodno kretanje.

Sličan primer predstavlja i jedan od predvodnika protesta, Marko Blagojević, koji je zemljište u Slatini prošle godine prodao firmi "Rio Sava exploration" za preko 700 hiljada evra.

Podsetimo, na blokadama puta u Beogradu lažni ekolozi su napravili nekoliko incidenata. Autobus koji saobraća na relaciji Obrenovac - Železnik je kamenovan kod skretanja za Železnik, a na Slaviji je došlo do svađe i lupanja automobila.

(24Sedam)

Pogledajte više