VUČIĆ UOČI POSETE MOSKVI: Srbija je na evropskom putu, ali nećemo pokvariti odnose sa Rusijom

Tanjug 23. 11. 2021. u 11:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, u intervjuu ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu za Jutjub kanal Solovjev lajv, koji je danas objavljen u celosti, a čije su dosad neobjavljene delove prenele ruske agencije, da je Srbija zaista na evropskom putu, ali da neće pokvariti odnose sa Rusijom.

Foto: Tanjug

Vučić je u intervjuu objavljenom uoči njegovog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da iz Evrope razni politički subjekti dele lekcije i da su mu jednom čak rekli da ne treba tako glasno da govori o uspesima Srbije.

Vučić je ispričao da mu je na pitanje zašto da ne govori glasno rečeno da će to izazvati mnogo problema i da svi moraju da reaguju.

- Ja sam se tada prosto nasmejao i nastavio da radim svoj posao - ispričao je Vučić.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da nikada neće pokvariti osnose sa Rusijom.

- Mi ćemo ceniti Putina, imaćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne, to je politika Srbije - istakao je Vučić.

Ukazao je da Rusija ne mora da se saglasi sa svakim njegovim stavom, ali da je Moskva uvek pokazivala poštovanje za izbor Srbije i da zato Srbija veoma ceni predsednika Putina.

- Kad sam insistirao na nekim stvarima gde su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmehivao, ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda - rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o pretnjama sankcijama i zamrzavanjem imovine, Vučić je istakao da njemu nema šta da zamrznu, da nema nikakvu imovinu, ni jedan dolar, niti evro u inostranstvu.

- Interesuje me samo to što je važno za moju zemlju, šta mogu da uradim za svoju zemlju - naglasio je Vučić.

Intervju Vučića za Solovjev lajv objavljen je u celosti uoči posete predsednika Vučića Rusiji, koja je planirana za 24. i 25. novembar, a u ranije objavljenim delovima intervjua predsednik Srbije je govorio o predstojećoj poseti Rusiji i susretu sa predsednikom Putinom i o tome da je gas pitanje svih pitanja u Srbiji.

BONUS VIDEO: PROJEKAT OD OGROMNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU: moderni vozovi spajaju Beograd i Budimpeštu

 
Pogledajte više