VUČIĆ O UNIŠTAVANJU MURALA RATKU MLADIĆU: Policija je štitila građane od međusobnog sukoba - a ja razumem da sam kriv svima za sve!

Novosti onlajn

10. 11. 2021. u 13:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je na svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu prokomentarisao i uništavanje murala generalu Ratku Mladiću.

Foto: I. Marinković

- Koliko sam saznao taj mural je uništen. Da je policija štitila mural, mural ne bi bio uništen. Policija je štitila građane od međusobnog sukoba. Policija je štitila javni red i mir i ponašala se profesionalno. Nismo štitili nijedan mural, ni grafit. Ja razumem da sam kriv svima za sve. Ostavite se tih besmislenih igara - rekao je predsednik. 

- Svi koji su privedeni, a privedeno je šestoro-sedmoro, protiv njih su podnete prekršajne prijave i odmah su pušteni kući - rekao je predsednik.

Podsetimo, sinoć je u Njegoševoj ulici uništen mural generalu Ratku Mladiću. Preko murala je prosuta bela boja. Mala grupa građana okupila se sinoć na neprijavljenom javnom okupljanju ispred Doma sindikata u centru Beograda u znak podrške Aidi Ćorović koja je ranije juče privedena nakon što je jajima gađala mural Ratku Mladiću. U grupi koja napada na mural su i dr Rade Panić - Sindikat lekara i farmaceuta, Demokratska stranka, Marks 21, članovi Beograd prajd tima, prof. dr Zoran Radovanović, epidemiolog, članovi Skupštine slobodne Srbije, Pokreta slobodnih građana, Žene u crnom, Fond za humanitarno pravo, ali i Petar Đurić.

Pogledajte više