MEDOJEVIĆ OTKRIO KO STOJI IZA PISMA BAJDENU: Sinhronizovanom akcijom traže uvođenje sankcija Srbiji! (VIDEO)

Novosti online

07. 11. 2021. u 20:26

PREDSEDNIK Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je da je pismo upućeno predsedniku SAD Džou Bajdenu, kojim se traži uvođenje sankcija Srbiji, rezultat udruženog delovanja opozicije u Srbiji i delova vlasti u Crnoj Gori.

Foto: Printscreen/TV Prva

On je na sledeći način objasnio činjenicu da su podgoričke "Vijesti" prve imale uvid u pismo kojim se zahteva udar na našu zemlju.

- Ne znam da li vaši gledaoci znaju da je u oktobru mesecu došlo do fuzije medija koji su pod kontrolom "Junajted grupe" i podgoričkih "Vijesti". Mi koji smo dobro informisani već duže vreme "Vijesti" zovemo drugosrbijanski tabloid "Vesti" - rekao je Medojević.

On kaže da je jasno da se radi o sinhronizovanoj akciji opozicije u Srbiji i delova vlasti u Crnoj Gori.

- "Vijesti" su jedina kvazipolitička organizacija koji imaju ministre u Vladi Crne Gore, jer oni kontrolišu pokret URA, i sa tri poslanika kontrolišu vlast u Crnoj Gori - pojasnio je Medojević.

Podsećamo, grupa američkih kongresmena, na čelu sa albanskim lobistom Ričijem Toresom, poslala je pismo predsedniku SAD Džou Bajdenu da stavi na crnu listu osobe iz Srbije i izvrši pritisak na predsednika Aleksandra Vučića.

Pismo su potpisali i kongresmeni Radža Krišnamorti, Džim Mekgovern, Dejvid Sislin, Jan Šakovski, Džim Kosta i Majk Gigli.

Gigli i Sislin su poznati lobisti za bošnjačku stvar u Vašingtonu, koji su sponzorisali usvajanje rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici.

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više