MILENKO JOVANOV: Đilas i Šolak naručili pisma protiv Srbije

Novosti online 06. 11. 2021. u 20:23

ZANIMLjIVO je da se baš u medijima pod kontrolom Đilasa i Šolaka pojavilo pismo nekoliko američkih kongresmena.

Foto: Privatna arhiva

Još je zanimljivije što američki kongresmeni prate emisije na RTS i to na srpskom jeziku, vode računa o poslovanju Pinka i posebno Telekoma, koji su baš konkurencija Đilasovim i Šolakovim kompanijama.

Međutim, ne treba se praviti naivan! Poznato je kako funkcioniše lobiranje kod američkih kongresmena.

Baš kao što su nekada njihova pisma protiv Srbije naručivana od strane albanskih, bošnjačkih, ili hrvatskih političara, sada su ta pisma naručena od onih koji teze američkih kongresmena ponavljaju u Srbiji.

Dakle, da se ne igramo žmurke, tajkunski dvojac Đilas - Šolak, preko američkih kongresemena, traži zaštitu za svoje poslove na račun državnih kompanija, traži podršku za svoje stranke i traži sankcije za predsednika Vučića i Srbiju.

Bilo je na srpskoj javnoj sceni pojava koje su tražile bombardovanje Srbije. Upravo u tom duhu nastupaju Đilas i Šolak i traže sankcije za Srbiju i njene građane.

Siguran sam da će građani umeti da naprave razliku između politike predsednika Vučića, koji za Srbiju traži razvoj i napredak i Đilasa i Šolaka koji za Srbiju traže sankcije i izolaciju.

Najzad, pozitivno je što Đilas i Šolak preko kongresmena traže borbu protiv korupcije u Srbiji. Nemoj samo da se žale istim tim kongresmenima da su žrtve političkog progona, kada borci protiv korupcije zakucaju na njihova vrata.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više