DOK JE VUČIĆ PREDSEDNIK RS ĆE BITI PRIORITET SRBIJE Vulin: Niko ne može da nam oduzme Republiku Srpsku

Novosti online 06. 11. 2021. u 14:05

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Ribniku da će Republika Srpska, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti spoljnopolitički prioritet Srbije i da svi Srbi gde god da žive mogu da računaju na bezgraničnu podršku i pomoć njihove matice.

Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin, koji je u opštini Ribnik u mestu Donja Previja obišao predškolsku ustanovu "Srbija", koja je delom renovirana od donacije koju je dala Vlada Srbije, istakao je da će Srbija nastaviti da pomaže Ribnik, Republiku Srpsku, Srbe i u Federaciji i svim drugim bivšim jugoslovenskim republikama.

- Za nas Republika Srpska mora da bude onakva kakva je predviđena Dejtonskim sporazumom i nikakvo umanjivanje bilo kakvih  ovlašćenja Republici Srpskoj za nas nije prihvatljivo - poručio je ministar Vulin.

Istakao je da Republika Srpska nije nastala u Dejtonu, već da je nastala borbom srpskog naroda i da je u Dejtonu samo ozvaničena.

- Zato što je nastala borbom srpskog naroda, ona ne može ni na koji način da bude umanjena ni ugrožena. Mi Srbi moramo da znamo da smo mi stvorili Republiku Srpsku i da samo mi možemo i da je izgubimo. Niko drugi ne može da nam je oduzme, umanji, samo mi to možemo da uradimo - rekao je srpski ministar policije.

Apelovao je na sve nosioce političkih funkcija u Republici Srpskoj da budu jedinstveni, složni i da oko ključnih nacionalnih pitanja koji podrazumevaju opstanak Republike Srpske budu jedinstveni i ne dozvole sebi da ih nadvladaju sujete, a posebno ne da počnu da slušaju strance i da im veruju kako ih oni više vole nego što oni vole jedini druge  i da će im oni doneti više dobra nego što će Srbi doneti Republici Srpskoj.

Tokom posete opštini Ribnik, ministar Vulin razgovarao je sa načelnikom te opštine Nebojšom Karaćom, predsednikom Skupštine opštine Duškom Dakićem i zamenicom načelnika opštine Daliborkom Davidović.

Ministar je naglasio da je Republika Srbija tu za Republiku Srpsku i najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obezbediti određena vatrogasna vozila za Vatrogasni dom u ovoj opštini.

- Vlada Republike Srbije svake godine u budžetu odredi stavku koja ide za Republiku Srpsku. Uvek smo bili braća, ali od kako predsednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju sada smo i braća koja dele i stvaraju, rade i koja mogu da pokaži koliko su pomogli jedini drugima - rekao je ministar Vulin.

Načelnik Karać zahvalio se ministru Vulinu na poseti, istakavši da ona pokazuje da je Srbija tu gde god ima srpskog naroda i da je uz njega.

U ime građana opštine Ribnik, načelnik Karać je zahvalio i predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći.

Dodao je da je na sastanku ministra Vulina upoznao sa projektima koji su uz pomoć Vlade Srbije urađeni u prethodnom periodu, od rekonstrukcije predškolske ustanove „Srbija“, koju je Vlada Srbije pomogla sa 50.000 evra, do sanitetskog vozila za Dom zdravlja i multifunkcionalne podloge za rukometno igralište, koje je donacija pokrajinske Vlade Vojvodine.

Na sastanku je, kako je naveo, razgovarano i o budućim novim projektima koji će biti sprovedeni u narednom periodu, među kojima je i vatrogasni dom.  

Ministar Vulin položio je venac u spomen-sobi palim borcima Vojske Republike Srpske.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: 

POČETAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PRUGE: Vučić i Orban na ceremoniji na Horgošu

Pogledajte više