"KO ŽELI DOBRODOŠAO JE" Vučić: Ovo je čista i dobra inicijativa, neću da se pravdam bilo kome

Novosti online 04. 11. 2021. u 12:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, nakon sastanka sa premijerom Albanije Edijem Ramom i potpredsednikom severnomakedonske Vlade Nikolom Dimitrovom, da su Prištini, Sarajevu i Podgorici vrata otvorena, ali "da ne može na svakom skupu da odgovara na ista pitanja".

Foto: AP

Ovo je čista i dobra inicijativa i neću da se pravdam bilo kome zbog nje, poručio je predsednik Vučić.

Na pitanje na koji način će približiti inicijativu Otvoreni Balkan Prištini i objasniti im da je od zajedničkog interesa, Vučić je rekao da su vrata otvorena i Prištini i Podgorici, ali i da on ne može, dok je predsednik Srbije, na svakom skupu da odgovara na ista pitanja.

- Mi smo danas ušli u suštinu problema, razumeli sve muke naših ljudi i pokušavamo da ih rešimo. Imamo dovoljno posla i briga da bismo svaki put morali nekome da se pravdamo. Ne pada mi na pamet da se pravdam nikome u Evropskoj uniji, niti u regionu. Zašto da se pravdamo, zato što radimo nešto dobro? - kazao je Vučić.

- Znate li koliko toga imamo da uradimo, koliku ćemo prednost imati u odnosu na neke druge koji to ne razumeju? - pitao je Vučić.

- Ko želi dobrodošao je, ko ne želi ne mora. Za tri-četiri godine videćete razliku u stopi rasta između nas i ostalih - dodao je predsednik.

On je, govoreći o inicijativi Open Balkan, istakao da je reč o inicijativi koja pruža slobodu građanima i šansu privredi.


BONUS VIDEO: VELIKO IZNENAĐENjE NA SAMITU U GLAZGOVU: Pogledajte kako je najavljen predsednik Aleksandar Vučić
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više