ODAO POŠTU ĐINĐIĆU: Krivokapić u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, sutra susreti sa državnim vrhom

V. N.

02. 11. 2021. u 20:49

PREMIJER Crne Gore Zdravko Krivokapić stigao je u utorak u prvu zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će se u sredu sresti sa srpskim državnim vrhom.

Foto gov.me

Krivokapića je u utorak na beogradskom aerodromu dočekao potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Crnogorski premijer položio je venac na spomen-ploču pokojnom Zoranu Đinđiću, kako je naveo "filozofu, vesniku demokratije, premijeru, reformatoru i modernizatoru", i to u prisustvu premijerke Ane Brnabić, sa kojom će se u sredu zvanično sastati u Palati "Srbija".

Pre toga, Krivokapić će na Andrićevom vencu razgovarati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Šef srpske države poručio je u utorak da je je Krivokapić dobrodošao u Beograd i da Srbija sa Crnom Gorom želi da ima dobre odnose. Na pitanje koliko mogu da se smire tenzije sa Podgoricom, Vučić je ukazao da nekih tenzija i nema, kao i da ih Srbija nije ni izazivala.

- Neki su mislili da Srbiju okrive za sve, ali mi želimo dobre odnose, poštujući Crnu Goru. Nemamo velika očekivanja, ali razgovor je blagorodan - naglasio je Vučić.

Krivokapić je uoči razgovora u Beogradu rekao da su odnosi dveju država specifični zbog istorijskih i porodičnih veza građana i da on želi da se oni poboljšaju, poštujući nezavisnost obeju država.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više