PRIJATELJSTVO MORA DA SE ODRŽAVA: Dačić sa koleginicom iz Kipra razmenio poklone (FOTO)

Novosti online 01. 11. 2021. u 15:00

KIPAR je najveći prijatelj Srbije u Evropi, jer je uvek podržavao teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Foto: Tanjug

Ovo je poručio predsednik Skupštine Ivica Dačić nakon sastanka sa novom predsednicom kiparskog parlamenta Anitom Dimitriju.

- Ovde je došla predstavnica zemlje koja je naš najveći prijatelj u Evropi. Zemlja koja je uvak bila na našoj strani i koja je uvek imala razumevanja za probleme sa kojima se Srbija suočavala u odbrani našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Baš kao što je i Srbija uvek imala razumevanja za kiparski problem, za okupaciju jednog dela Kipra - rekao je Dačić.

- Drago mi je što sam se ponovo susreo sa koleginicom i sa kojom sam dogovorio unapređenje saradnje dva parlamenta i sveukupnih bilateralnih odnosa. Prijateljstvo se mora održavati bez obzira na to što se podrazumeva – poručio je Dačić.

On je dodao da je saradnja Srbije i Kipra veoma razvijena u oblasti bezbednosti i odbrane, ali da može da se razvije i u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja.

Dimitriju je izjavila da joj je velika čast što će sutra imati priliku da se obrati srpskoj Skupštini, te navela da je sa Dačićem razgovarala o mogućnosti razvoja bilateralnih odnosa i planovima za njihovo dalje unapređenja. Potom se Dimitriju upisala u knjigu utisaka Narodne skupštine Srbije.

Nakon obostranog zaključka da Srbija stoji uz Kipar i obrnuto, usledilo je upisivanje u knjigu utisaka predsednice parlamenta Kipra i razmena poklona. Dačić je Dimitriju poklonio licidarsko srce sa natpisom "Srbija".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

Pogledajte više