BIĆE SPROVEDENA ISTRAGA: Borislav Novaković se devet godina nije pojavio na poslu, a uredno prima platu od 78.500 dinara!

Novosti online 25. 10. 2021. u 11:56

KAKO je potvrđeno "Novostima", Borislav Novaković, funkcioner Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada, zaposlen je u gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ali već devet godina nije viđen na radnom mestu.

Foto Tanjug

Naime, istaknuti član stranke Vuka Jeremića na svom radnom mestu se nije pojavio još od 2012. godine, a visina njegove zarade na mesečnom nivou iznosi 78.431,89 dinara.

Kako saznajemo, njega godinama niko nije video na poslu, ali ga neko uredno čekira u upravi.

Povodom navoda ova Uprava, a u kojoj je Novaković zaposlen, sprovešće internu kontrolu radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za elektronsku evidenciju njegovog prisustva na radu. 

Novakoviću ovo nije prvi put da ga neko lažno čekira. Široj javnosti je ostao poznat zbog „Afere Solun“ u Narodnoj skupštini Republike Srbije, odnosno glasanja o Zakonu o radu decembra 2001, kada nije bio u sali, a neko je koristio njegovu poslaničku karticu dok je Novaković bio na službenom putu u Solunu.

Vladimir Orlić: Nekada "glasao" iz Soluna, a godinama i na posao svaki dan "išao" iz Soluna

Narodni poslanik SNS-a Vladimir Orlić nije iznenađen ovim informacijama.

Ti "veliki lideri" iz Đilasovog i Jeremićevog bivšeg režima sve u životu rade na način kako su radili dok su bili na vlasti. Novaković, koji je nekada "glasao" iz Soluna, sad godinama i na posao svaki dan "ide" iz Soluna, izgleda. Zato i ne čudi što gazde ove ekipe danas narodu nude jedino - da nas vrate u prošlost. Bolje od toga oni jednostavno ne znaju ništa.

Aleksandar Marković: Novakovićevo neodgovorno ponašanje za svaku osudu

Narodni poslanik SNS-a Aleksandar Marković takođe nije iznenađen.

Baš čudno da je Bora Solunac ponovo predmet afere! Šalu na stranu, nimalo me ne iznenađuju ovi navodi jer je reč o čoveku koji iza sebe ima pozamašan broj afera čiji je akter bio. Od čuvenog glasanja iz Soluna, po čemu je dobio i nadimak do raznih finansijskih malverzacija dok je obavljao funkcije u novosadskoj gradskoj vlasti. S druge strane, ovo nam govori i o tome kakav odnos imaju bivši dosovci prema radnom mestu,  državnoj upravi, ali i građanima. Ako se ispostavi da su ovi navodi tačni, a ja sam ubeđen da jesu, treba hitno da pokrenuti odgovarajuće postupke protiv Novakovića. Ovakvo neodgovorno ponašanje je za svaku osudu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više