NE MOŽE DA PODNESE FIJASKO: Kurti se zaključao u sedištu Samoopredeljenja, nije se pojavio pred medijima koji su ga čekali satima!

Novosti online 18. 10. 2021. u 00:24

PREMIJER tzv. Kosova Aljbin Kurti zaključan je u kancelarijama i nije se pojavio pred novinarima, iako su oni čekali nekoliko sati na izjavu u vezi sa najnovijim informacijama o lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji.

Foto AP

Ekonomija onlajn izveštava da su poslednja tri sata mediji čekali Kurtija ispred kancelarija Samoopredeljenja u Prištini, međutim, premijer je odlučio da ne izađe.

Za razliku od Kurtija, njegove kolege Lumir Abdikiku iz DSK i Memli Krasnići iz PDK pojavili su se pred novinarima kako bi dali najnovije informacije koje su njihove stranke dobile sa terena. Abdikiku je medijima najavio da će otići u Podujevo da proslavi pobedu tamošnjeg LDK-a, iako se pobednik još ne zna dok se ne prebroje svi glasovi, jer postoji bliska trka između Samoopredeljenja i LDK-a. Krasnići iz PDK rekao je da u pet opština njegova stranka pobeđuje bez drugog kruga, dok u drugom krugu izbora očekuju pobedu u još sedam opština.

Samoopredeljenje je izabralo ne Kurtija, već Fitoru Pacoli da se pojavi pred novinarima. Ona i dalje insistira na tome da je Samoopredeljenje pobednik ovih izbora, iako nijedna opština do sada nije pobedila bez drugog kruga glasova.

Samoopredeljenje navodno pobeđuje u Prištini i Prizrenu, dok u Štimlju, Gnjilanu, Podujevu i Kamenici ova partija ima jaku konkurenciju u svojim protivnicima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više