U SURET LOKALNIM IZBORIMA NA KIM: Milan Radojević - Da pošaljemo poruku zajedništva i Prištini i međunarodnoj zajednici

D. ZEČEVIĆ

15. 10. 2021. u 21:40

OSIM brojnih infrastrukturnih projekata koji se već realizuju i privode kraju, ali i koje tek planiramo da sprovedemo, mnogo je bitnije da obezbedimo i pokažemo jedinstvo i zajedništvo i da pošaljemo poruku i Prištini i delu međunarodne zajednice da se srpski narod nije umorio od borbe za pravdu, slobodu kretanja, govora a pre svega pravo na život na ovim prostorima.

Foto D. Zečević

Ovim rečima Milan Radojević, kandidat Srpske liste za gradonačelnika severne Mitrovice na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji 17. oktobra objašnjava suštinu politike Srpske liste čiji je kandidant na predstojećim izboririma za prvog čoveka severne Mitrovice.

I dok ponavlja politiku kontinuiteta i rezultate koje je Srpska lista imala prethodnih godina uz podršuku predsedika Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM, Radojević ističe da se bez stabilne političko-bezbednosne situacije ne može govoriti o ulaganjima u infrastrukturu i kapitalne projekte.

POZIV GRAĐANIMA

- KAO mnogo puta u prišlosti Mitrovčani su bili jedinstveni u obdrani svog grada i ovoga puta ih pozivamo da jedinstveno pošaljemo odgovor Prištini i damo podršku Srpskoj listi - poručuje Radojević pozivajući sugrađane da, kako ističe, tako podrže srpsko jedinstvo.

- Uz ogroman trud i zalaganje predsednika Vučića i podršku države Srbije uprkos stalnim pritiscima i napadima uspevamo da ne podležemo provokacijama, već da sačuvamo mir kako bismo mogli da se fokusiramo na broje infrastrukturne projekte od kojih su krucijalni nabavka medicinske opreme i vozila za Kliničko-bolnički centar, izgradnja mosta koji povezuje magistralni put Priština-Raška sa Mitrovicom, rekonstrukcija škola, poput Medicinske i Tehničke škole gde su obnovljene radionice, nabavka opreme, izgradnja Sportskog terena kod Škole Branko Radičević, nabavka opreme za muzičke i informatičke kabinete... - navodi neke od bitnijih aktivosti u proteklom periodu Radojević.

On posebno ističe rekonstrukciju fasada na zgradama uglavnom ulici Kralja Petra i ulici knjaza Miloša čime se doprinosi očuvanju energetske efikasnosti stanara. Kao jedan od najzačajnijih projekata u narendom periodu, ali i poslednje dve decenije, Radojević izdvaja to što će nakon Hale Sportova, Mitrovčani dobiti i Kulturni Centar, a kulturni radnici i umetnici svoj dom. Sredstva za ove namene obezbeđena su, kaže ,iz Razvojnog fonda za sever a kamen temeljac biće položen narednih pad dana.

Pogledajte više