GLAS ZA SRPSKU LISTU JE GLAS ZA ZSO: Dalibor Jevtić o predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji

Tanjug

11. 10. 2021. u 10:44

POTPREDSEDNIK Srpske liste i kandidat za gradonačelnika Štrpca Dalibor Jevtić izjavio je danas da se nada da Priština pred izbore neće povući neke nove poteze, ali i istakao da međunarodna zajednica sada zna da je pozicija Srbije vojno i ekonomski znatno bolja i da sa njom mora da se razgovara.

Foto: Novosti arhiva

On je rekao da je pozicija Srbije sada bolja, pre svega zbog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je ekonomski jača i snažnija i istakao da predstavnici međunarodne zajednice to imaju u vidu kada se radi o njihovim odlukama u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Jevtić je poručio da je glas za Srpsku listu na predstojećim izborima glas za Zajednicu srpskih opština, za bolji život i čvrste veze sa Srbijom, ali i naveo da je trenutna situacija veoma izazovna.

- Svakodnevno se susrećemo sa različitim izazovima. Albanci žele da neko drugi dođe na vlast u Srbiji, a Srpsku listu vide kao projekat Srbije. Mi imamo i Srbe koji nisu razumeli važnost političkog ujedinjavanja i koji su se zarad svojih sitnih interesa organizovali politički kako bi umanjili snagu Srpske liste i napadali Aleksandra Vučića - rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, cilj Albanaca je da Srbi u lokalnim skupštinama nemaju dvotrećinsku većinu koja je prelomna za odluku o pridruživanju ZSO.

- Cilj Albanaca je da nemamo tu dvotrećinsku većinu u lokalnim skupštinama i da na taj način pokušaju da umanje broj opština koje će biti deo Zajednice. To je bio cilj i kada su formirane političke opcije imenom i prezimenom Srba koji suštinski rade za njihove interese - rekao je Jevtić.

On je zaključio da jedinstvo koje je uspostavljeno zahvaljujući Vučiću i tadašnjem direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću sada smeta, kao i da je pogubno što među, kako je rekao, "Kurtijevim Srbima" ima sada nekih mladih koji nisu svesni opasnosti.

- Imamo informacije da neki od njih rade za kosovsku obaveštajnu službu. Sve ono što se dešava ovih dana je alarmantno i zabrinjavajuće, a mi ćemo učiniti sve da do izbora ne dođe do incidenata i da ne nasedamo na provokacije. Jasno je da ćemo pobediti na tim izborima - zaključio je Jevtić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pogledajte više